Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

Почитувани, 

 

Од 01. 02. 2017 година е активна новата интернет страница на Државната комисија за спречување на корупцијата (www.dksk.mk).

Оваа интернет страница (www.dksk.org.mk) веќе нема да се ажурира, но ќе може да пристапите до неа како архива за одредени содржини.  

 

Со почит,

Државна комисија за спречување на корупцијата

 
МИСЛЕЊЕ
logo-kontakt_50

19.09.2016

Државната комисија за спречување на корупцијата на 115-тата седница одржана на 07.09.2016 година по однос на прашања за постапување за време на мандатот на составот на преодната Влада за спроведување на избори на пратеници, како и за време на периодот од денот на донесувањето на Одлуката за распишување на избори до завршување на изборот на пратеници во Собранието на Република Македонија и изборот на Владата на Република Македонија го донесе следното МИСЛЕЊЕ (кликни тука) кое се однесува на органите на државната управа, фондовите, агенциите, дирекциите, јавните претпријатија, јавните установи, независните регулаторни тела основани од државата, трговските друштва основани од државата и други институции основани од државата и другите државни органи.

 
Вкупни извештаи избори 2016

31.1.2017  Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со својата обврска од член 85 став (4) од Изборниот законик ги објавува вкупните финансиски извештаи за изборната  кампања што учесниците на изборната кампања на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија 11 декември 2016 година ги имаат поднесено  до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 85 став (3) од Изборниот законик.  

Изборна кампања Коалиција Алијанса за Албанците Тетово

Политичка партија Левица
 
Соопштение за одржана јавна седница

Во врска со приговори по член 8-а од Изборниот законик поднесени од: 

Коалицијата предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија- Скопје, преку овластено лице Стевица Јосифовски против:

- Министерството за правда,

- АД Македонска пошта, подружница ГЦПС Скопје 2,

- НУ „Театар за деца и младинци“

- Политичка партија ВМРО-ДПМНЕ предмет бр. 12-4905/1

и поднесен приговор во врска со член 8-а од Изборниот законик од Наталија Белчевска од Валандово против:

- Агенција за вработување на Република Македонија

на јавна седница одржана на ден 04.01.2017 година ДКСК по разгледување на наводите од поднесените приговори, извршените проверки и утврдената фактичка состојба донесе Одлуки.

Донесените одлуки со број: 12-68/1 од 04.01.2017 година,  12-4864/5 од 04.01.2017 година, 12-4905/6 од 04.01.2017,  12-4865/6 од 04.01.2017 година 12-4938/7 од 04.01.2017 година се објавуваат во прилог на ова соопштение.


Одлука бр. 12-4864/5

Одлука бр. 12-4905/6

Одлука бр. 12-68/1

Одлука бр. 12-4865/6

Одлука бр. 12-4938/7

 
Соопштение за јавна седница

03.01.2017  Државната комисија за спречување на корупцијата постапувајќи согласно член 74 од Изборниот законик (Службен весник на Република Македонија, бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 54/11, 142/12, 31/13, 43/13, 14/14, 30/14, 196/15 ) на ден 04.01.2017 година (среда) со почеток во 11,00 часот во просториите на ДКСК, ќе одржи јавна седница за следните точки од Дневниот ред:

 1.  Разгледување на поднесени приговори во врска со член 8-а од Изборниот законик од Коалицијата предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија- Скопје, преку овластено лице Стевица Јосифовски против:

  Министерството за правда,

  АД Македонска пошта, подружница ГЦПС Скопје 2,

  НУ „Театар за деца и младинци“

   - Политичка партија ВМРО-ДПМНЕ предмет бр. 12-4905/1

 2. Разгледување на поднесени приговори во врска со член 8-а од Изборниот законик од

  Наталија Белчевска од Валандово против:

  Агенција за вработување на Република Македонија

 

 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 1 - 5 од 178

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести